Always Connected

Bring your Bold Smart Lock online with the Bold Connect.

Activate remotely where and when you want it.

€99

Always Connected

Activate your door lock or change settings from anywhere, anytime.

Long Range

With a long range you connect more locks and have more freedom of placement.

Digital Security

End-to-end encryption and 2-factor authentication also for online use.

Unexpected visitor or running late?

Get smart. Let them in.

 

How it works

Using the internet and your local wifi network* your door locks are always online.

*Internet connected wifi (IEEE802.11b/g/n 2.4Ghz)

Fit for every application

Maximum flexibility in installation with a small form factor (57x57mm), USB power interface and surface mounting features.

What’s in the box

 • BOLD Connect
 • Quick Installation Guide
 • USB Power Adapter
 • 1.2m USB-C cable
 • Mounting screws and wall plugs

Extra functionality at a glance

Smart Cylinder

+ Connect

App access sharing

R
R

Digital security

 • Two-factor
 • End-to-End
R
R

Lock Events

R
R

Remote Activation

Q
R

Remote Lock Settings

Q
R
Q
R

*

*€49 Temporarily Included

Extra functionality at a glance

Smart Cylinder

Connect

App access sharingVV

Digital Security

-2-Factor Authentication

-End-to-end Encryption

VV
Lock EventsVV
Remote Lock ActivationXV
Remote Lock SettingsXV
Electronic Lock Controller*XV*
*€49 Temporarily included

FAQ

Installatie van de Bold Connect

We gaan er bij de installatie vanuit dat je al een (of meerdere) Bold Smart Cylinder(s) hebt geïnstalleerd.

Controleer voor je start met het doorlopen van het stappenplan dat de Bluetooth is geactiveerd op je mobiele apparaat en dat je toegang hebt tot het WiFi netwerk.

 • 1. Sluit je Bold Connect aan via de meegeleverde adapter.
 • 2. Zet je Bold Connect in installatiemodus door de ronde knop ingedrukt te houden.Laat de knop los wanneer het led lampje rood begint te knipperen.
 • 3. Open de Bold App en selecteer in het hoofdmenu “Installeer Gateway”. Deze wordt aangeduid met een oranje bolletje.
 • 4. Druk vervolgens tegelijkertijd kort op de ronde knop op je Bold Connect en op de knop in de Bold App. De Bold Connect wordt nu gekoppeld aan je Bold account.
 • 5. Geef jouw Bold Connect een naam. Deze is op een later moment ook nog aan te passen. Druk op de“Volgende”.
 • 6. Kies het juiste WiFi netwerk uit de lijst om een internetverbinding in te stellen voor jouw Bold Connect.
 • 7. Als het instellingen van een internetverbinding is gelukt zie je nu een lijst met sloten die binnen bereik zijn van de Bold Connect. Deze sloten kunnen nu gebruik maken van de extra functionaliteit.

 

Het installatieproces is nu afgerond. In het geval dat je meerdere Bold Smart Cylinders in huis hebt, kijk dan goed of deze allemaal binnen het bereik vallen. Wanneer je Bold Smart Cylinder niet gevonden wordt, is de meest waarschijnlijke oorzaak dat het signaal van de Bold Connect niet ontvangen wordt. Dit kan oa komen door: Een te grote afstand tussen de Bold producten of het signaal is verzwakt door de aanwezigheid van veel metaal of beton op de route tussen Bold Connect en Bold Smart Cylinder. Een oplossingsrichting is dan om de plaatsing van de Bold Connect iets te wijzigen. In de Bold App is direct zichtbaar of dit positieve impact heeft.

Linken van Bold Smart Cylinders met de Bold Connect

De Bold Connect detecteert automatisch alle Bold Smart Cylinder in de omgeving. Je hoeft hier dus niets voor te doen. Alle sloten met dezelfde eigenaar als die van de Bold Connect zullen beschikbaar worden voor remote activatie. De Bold Connect kan met maximaal 25 sloten gekoppeld zijn.

Wanneer je Bold Smart Cylinder niet gevonden wordt, is de meest waarschijnlijke oorzaak dat het signaal van de Bold Connect niet ontvangen wordt. Dit kan oa komen door: Een te grote afstand tussen de Bold producten of het signaal is verzwakt door de aanwezigheid van veel metaal of beton op de route tussen Bold Connect en Bold Smart Cylinder. Een oplossingsrichting is dan om de plaatsing van de Bold Connect iets te wijzigen.

In de Bold App is de signaalsterkte zichtbaar voor alle door de Bold Connect gevonden Bold Smart Cylinders. Voor grote locaties kan het dus nodig zijn om meerdere Bold Connects te installeren.

Data veiligheid van de Bold Connect

Voor de Bold Connect geldt, net als voor de Bold Smart Cylinders, ook dat we goed controleren op data veiligheid. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde beveiligingsprotocollen, welke de veiligheid van de gebruiker voorop zetten. Deze zijn uitgebreid beschreven in onze privacy statement Er zijn twee onderdelen voor de Bold Connect die we graag nog extra toelichten:

WiFi instellingen
Gebruikers koppelen de Bold Connect via Wifi aan het internet. Goed om te weten is dat we persoonsgegevens zoals het Wifi wachtwoord en de netwerktopologie nooit naar de Bold servers sturen. Hiermee voorkomen we eventuele datalekken.

Onafhankelijke netwerk communicatie
De communicatie tussen de Bold Connect en de Bold Smart Cylinder verloopt via een MQTT broker welke door middel van X.509 Certificaten wordt gevalideerd. Door met deze validatie te werken is het niet mogelijk om de communicatie van en naar het Bold platform te onderscheppen. Hiermee voorkomen we gebruikers datalekken.

 

Gebruik van Remote Activation

De Bold Connect stelt je in staat Bold Smart Cylinders op afstand te bedienen. Bold Smart Cylinders die te bereiken zijn middels de Bold Connect worden getoond met een connectie symbool. De bereikbaarheid wordt als volgt weergegeven:

De Bold Smart Cylinder is enkel rechtstreeks bereikbaar, en er zal gebruik gemaakt worden van bluetooth om te activeren.
De Bold Smart Cylinder is nu ook bereikbaar via de Bold Connect. Hiermee kan een Bold Smart Cylinder op afstand bediend worden. Er zal in deze situatie altijd eerst een melding komen waarbij om een bevestiging gevraagd wordt. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk de Bold Smart Cylinder activeert, terwijl je er zelf niet in de buurt bent.
De Bold Smart Cylinder is geheel niet bereikbaar en kan niet geactiveerd worden.

Bovenstaande lijst geeft tevens de volgorde weer waarop Bold Smart Cylinders worden getoond: Bovenaan de Bold Smart Cylinders die rechtstreeks bereikbaar zijn (hoe dichterbij hoe hoger), dan de Bold Smart Cylinder die via een Bold Connect bereikbaar zijn, vervolgens de Bold Smart Cylinders die niet geactiveerd kunnen worden.

Beheren van Bold Connect instellingen

In de Bold App zijn verschillende instellingen te beheren van de Bold Connect.

 1. Kies het menu rechts bovenaan het scherm 
 2. Klik op ‘Gateways

Je ziet specifieke informatie over je Bold Connect:

Naam

De naam die je geeft aan de Bold Connect. Door te klikken op de naam kun je deze aanpassen

Serienummer

Het unieke identificatienummer van je Bold Connect. Dit zullen we je vragen als je vragen hebt aan ons support team. 

Model

Type en uitvoering

WiFi

Status van de verbinding met de lokale WiFi omgeving. Indien je de status wilt veranderen ga je als volgt te werk:

 1. Klik op de tekst achter ‘status’ > lijst met beschikbare WiFi netwerken
 2. Selecteer het gewenste netwerk
 3. Voer het wachtwoord van het geselecteerde WiFi netwerk in
 4. De Bold Connect is nu verbonden.

Firmware versie

Hier zie je de versie van de firmware waarop de Bold Connect draait. Als er een firmware update beschikbaar is zie je een hier waarschuwings driehoekje. Zorg dat je altijd de meest actuele firmware download. 

Eigenaar

Hier zie je de eigenaar van de Bold Connect. Dit is degene die de Bold Connect geïnstalleerd heeft. Je kunt het eigenaarschap ook overdragen:

 1. Kies ‘Eigenaar’ en klik op de naam.
 2. Kies ‘Overdragen aan contact’ of ‘Overdragen aan organisatie’
 3. Geef het mobiele telefoonnummer op van de persoon aan wie je de Bold Connect wilt overdragen of klik ‘Kies uit contacten’ om een contact te selecteren uit je telefoonboek en bevestig door op ‘enter’ te klikken. 

LET OP: als de Bold Connect overgedragen is kan je dit niet meer intrekken!

 1. Je hebt het eigendom van de Bold Connect overgedragen
Functionaliteit van de Controller

Met de Bold Controller is het mogelijk om bestaande bekabelde elektronische sluitsystemen zoals poorten, garagedeuren of centrale deuren te integreren. De toegang is te beheren en delen vanuit de Bold app. Activatie van de controller gebeurt door het gebruiken van de drukknop van de Bold Connect. Ook is het mogelijk dit in de Bold app te doen, zoals je gewend bent met de Bold Smart Cylinder.

We raden aan om de specificaties van uw elektronische sluitsysteem goed te controleren om de compatibiliteit te bevestigen. De relais interface van de Bold Controller is programmeerbaar voor verschillende soorten elektronische sluitsystemen met behulp van de Bold app. Mogelijke instellingen zijn: Normally open (NO) versus normally closed (NC), configureerbare relais uitgangstijd of AAN / UIT-modus. De maximale schakelstroom is 3A bij 250VAC.

Belangrijk om te weten voor installatie is dat voor de Controller-functionaliteit het bestaande elektronische sluitsysteem aangesloten wordt op de 2-draads interface op de Bold Connect. We raden je hierbij nogmaals aan om de specificaties van uw elektronische sluitsysteem te controleren om de bedrading van de drukknop schakelaar op juiste wijze te bevestigen.