Support

De constructie van het huidige cilinderslot is in 1844 bedacht door de Amerikaanse uitvinder Linus Yale. Bold ontwikkelde een manier om de cilinder mechanisch beter te beveiligen. Het systeem noemen we Duracore™ en is uniek! Het uitboren of breken van cilinders, wat bij traditionele cilinders als inbraakmethode nogal eens voorkomt, is door de gepatenteerde Duracore™-constructie van de Bold-cilinder onmogelijk.

De Bold Smart Cylinder past op de meeste deuren en kan je traditionele cilinderslot makkelijk vervangen. Meet de maten van je deur en check hieronder of de Bold Smart Cylinder ook op jouw deur past. De Bold Smart Cylinder past op alle deuren met een binnenmaat van 30 tot 35 mm. De buitenmaat is door bijgevoegde verlengstukjes te vergroten tot 45 mm.

Bedienen en beheren van het BOLD slot gebeurt vanuit de BOLD app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android:

Download on the App Store

De app kan gebruikt worden om:

 • Toegang delen en intrekken met contactenpersonen of telefoonnummers
 • Toegang kan permanent, tijdelijk of terugkerend worden gedeeld.
 • Logboek van het slot te bekijken
 • Notificaties te ontvangen bij slot gebruik
 • Sloten te installeren
 • Instellingen te veranderen zoals activatietijd en genereren van backup PIN codes

Nadat de bestelling is afgerond, wordt jouw pakket klaargemaakt voor verzending. Op het moment dat deze klaar ligt ter verzending, krijg je een track & trace opgestuurd. Hiermee kun je het pakket volgen op de website van de vervoerder.

Als Bold beheerder bepaal je zelf wie je toegang geeft om je Bold Smart Cylinder te gebruiken. In de volgende stappen leggen we uit hoe je gebruikers kunt toevoegen of verwijderen.

In het startscherm van de app druk je op het icoontje GEBRUIKERS (invite new guests).

Druk op de plus en kies tussen handmatig of vanuit de contactenlijst uitnodigen.

 • Het handmatig toevoegen van een gebruiker gaat als volgt:
 • Typ de nodige gegevens in, in de invoervelden.
 • Bevestig dit met het vinkje.

In de volgende stap maak je de keuze wat voor soort toegang je wilt verlenen.

Er zijn drie mogelijkheden:

 • PermanentDe genodigde heeft altijd toegang. Er gelden geen beperkingen.
 • Tijdelijk (Temporary)De genodigde krijgt toegang voor een bepaalde tijd.Bijvoorbeeld voor weekend gasten of kort verblijf.
 • Met vaste regelmaat (recurring)De genodigde krijgt op een vaste dag of tijd in de week toegang. Handig voor bijvoorbeeld de oppas of schoonmaker.

De auto-activatie functie start, zodra je binnen een straal van 200 meter stapt. Zodra je in Bluetooth bereik komt van het slot, activeert het slot eenmalig. Hierna hoef je alleen nog maar het slot open te draaien en naar binnen te stappen.

De locatie wordt niet bij Bold opgeslagen, maar alleen op je eigen telefoon. Om opnieuw gebruik te kunnen maken van de auto-activatie zul je eerst weer buiten de straal van 200 meter zijn geweest.

Alle communicatie met het Bold Smart Lock wordt uiteraard met de laatste standaarden beveiligd. Bold Smart Lock gebruikt hierbij een protocol waarbij de geheime sleutels alleen op het slot en op het Bold platform bekend zijn. Dit maakt het mogelijk om met alleen een internet verbinding personen op afstand toegang te kunnen geven. De geheime sleutels op het platform staan in een speciale ‘Vault’ waar maar zeer beperkt toegang toe mogelijk is en die continu wordt gemonitord op verdachte activiteit om optimale veiligheid te kunnen garanderen.

De geheime sleutels worden gebruikt om een unieke communicatie sleutel per gebruiker te kunnen genereren. Deze communicatie sleutels zijn beperkt houdbaar en er is dus af en toe een internet connectie nodig om deze sleutels te verversen. Met de communicatie sleutel kan een beveiligde sessie met het slot opgezet worden om op een veilige manier met het slot te communiceren. Zo wordt gegarandeerd dat communicatie niet afgeluisterd of opnieuw afgespeeld kan worden en bent u altijd optimaal beveiligd.

De Bold Smart Cylinder is volledig sleutelloos, zelfs als je je smartphone een keer vergeten bent of als de batterij ervan leeg is. Je kunt in dat geval de deur ook altijd openen met een backup pincode. Deze code genereer je zelf in de Bold-app en voer je in door aan de buitenknop te draaien.

End-to-End versleuteling
Alle communicatie tussen het slot en de Bold-servers wordt op dezelfde manier versleuteld als de meest recente online banksoftware. Zo is de Bold Smart Cylinder niet kwetsbaar voor afluisteren van de draadloze signalen, hacken van de smartphone of andere manipulatie van communicatie.

Ja het is mogelijk om auto-activatie te gebruiken. Hierdoor activeert het slot zichzelf wanneer je de deur nadert. Om hier direct gebruik van te kunnen maken, meld je je aan voor ons Beta programma.

Beta Testgroep iOS
https://testflight.apple.com/join/YbEqla4K

Beta Testgroup Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=sesam.technology.bold.pin

Dit is een authenticatiemethode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om je te identificeren. Zowel je telefoonnummer als je email worden afzonderlijk maar op eenvoudige wijze geverifieerd.

De binnenknop is altijd te ontgrendelen waardoor je altijd veilig het pand kunt verlaten bij onveilige situaties. De Bold is makkelijk en snel te installeren en te bedienen via de Bold-app op je smartphone.

  • iDeal
  • Creditcard
  • PayPal
  • Apple Pay
 • Meld je retour aan binnen 14 werkdagen per email via het retourformulier.
 • Maak gebruik van het meegestuurde retourlabel. Voor het retour sturen betaal je geen kosten.
 • Het product moet onbeschadigd zijn en in de originele verpakking zitten (zorg ervoor dat je geen eigenaar meer bent van het slot).
 • Zorg ervoor dat het product voor retournering goed verpakt is.

Na ontvangst neemt de Klantenservice je retour in behandeling en krijg je het aanschafbedrag binnen 14 dagen teruggestort op het bij ons bekende rekeningnummer. Mocht het product beschadigd zijn of de verpakking is meer beschadigd dan nodig om het product te proberen, dan kunnen we de waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en controleer dat deze bij retournering goed verpakt is.

Mocht je nog vragen hebben zijn wij zowel telefonisch als via info@boldsmartlock.com te bereiken.

De Bold Smart Cylinder is uitgevoerd als euro profiel cilinder. Dit is het profiel dat in Nederland breed wordt toegepast. Let op: Er zijn wel verschillende cilinder lengtes mogelijk. Voor uitleg over het bepalen van de benodigde lengte kijk hier.

De Bold Smart Cylinder is gecertificeerd met het SKG *** keurmerk. Hierdoor bent u ook in staat om het politie keurmerk veilig wonen te behalen.

De Bold SX-serie is een zogenaamde knopcilinder. Bij deze ‘vluchtweg veilige’ variant is de binnenknop van de deur altijd vast verbonden is met het deurslot kan de deur dus altijd geopend of gesloten worden zonder bediening vanuit de App. Enkel de buitenknop is beveiligd. Alleen wanneer het slot wordt geactiveerd zal de buitenknop tijdelijk worden verbonden met het slot en kan deze open of dicht worden gedraaid. De cilinder wordt met de hand bediend.

De Bold SX-serie (knopcilinder) wordt niet geadviseerd in deuren waarbij via een brievenbus of met het intikken van een ruitje de binnenknop met de hand bereikt kan worden. Dit omdat de binnenknop vast verbonden is met het slot en de deur op die manier van binnenuit geopend kan worden. Let daar dus goed op bij plaatsing van het BOLD slot!

Let op: Installeer altijd eerst de app en registreer jezelf als eigenaar van het slot. Je bent nu klaar om het slot in de deur te plaatsen. Hieronder beschrijven we de eenvoudige stappen om dit te doen.

Oude cilinder uit je deur halen

Cilinder sloten zitten bevestigd met één lange schroef. Draai deze schroef los en verwijder de oude cilinder. Hiervoor gebruik je een kruiskop schroevendraaier.

Het plaatsen van de Bold Smart cilinder

Check of de dikte van de deur is met de Bold Smart Cylinder. De Bold Smart Cylinder kan standaard gebruikt worden in combinatie met de meest voorkomende deurdiktes.

Hier zie je de minimale en maximale afstanden en positie waaraan de deur moet voldoen. Ook zie je hier welke bijgeleverde adapters je eventueel nodig hebt bij afwijkende afmetingen.

Verwijder de kleine buitenknop van de Bold met behulp van het bijgeleverde inbussleuteltje. Nu kun je de cilinder op zijn plek zetten en vastzetten met de schroef.

Zit de cilinder netjes en recht op zijn positie? Dan kun je de buitenknop weer plaatsen.

De Bold Smart Cylinder is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Voordat je het slot in de deur plaatst, installeer je eerst de Bold app en koppel je het slot aan je smartphone. De app is gratis te downloaden in de Apple of in Google Play store.

1.1 Account aanmaken

 • Na het installeren van de app open je de Bold app en selecteer je CREATE ACCOUNT.
 • Selecteer je land en voer je mobiele telefoonnummer in.
 • Je ontvangt via SMS een verificatiecode.
 • Typ deze code in op de Bold app.
 • Voer daarna je mailadres en je wachtwoord in (tweemaal).
 • Nu ontvang je via email een verificatielink. Open de email en klik op de link.

De Bold app is nu geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

1.2 Activeer de Bold Smart Cylinder in de app

De app is geïnstalleerd en je bent geregistreerd als gebruiker.

Nu moeten we het slot laten weten dat jij de eigenaar bent van de Bold Smart Cylinder.

Hiervoor moet je met je smartphone contact maken met het slot.

 • Verwijder het plastic batterij tabje dat uit de binnenknop steekt. De Bold Smart Cylinder geeft een signaal en is nu actief.
 • Zorg dat Bluetooth op je smartphone is geactiveerd. Kies rechtsboven in het menu: INSTALL LOCK.
 • Zet het slot in de INSTALLATIE MODUS door de binnenknop 5 seconden in te drukken totdat de LED ring gaat knipperen.
 • Druk nu tegelijk op de rode knop in de app en de knop van de Bold. De knop in de app en de knop op het slot veranderen nu van kleur en worden groen.

Het slot is nu gekoppeld aan de app en je bent dus de enige persoon die deze Bold Smart Cylinder kan bedienen.

Je krijgt nu nog de gelegenheid om een naam aan de Bold Smart Cylinder te geven. (Bijvoorbeeld VOORDEUR).

Het slot is eenvoudig te installeren. Bekijk de handleiding hoe je de Bold Smart Cylinder binnen 3 minuten kunt installeren.

SKG is een officieel keurmerk voor deugdelijk hang en sluitwerk. De Bold Smart Cylinder is SKG *** geclassificeerd. Dit is de zwaartste inbraakwerende classificatie die voor hang en sluitwerk wordt uitgegeven.

 1. Druk op het slot in het thuisscherm van de Bold app.
 2. Druk op het  icoon.

In het menu worden het serienummer, modelnaam, instellingen en de huidige software versie weergegeven. U kunt het geluid aan- of uitzetten, de binnenknop deactiveren, de activatieduur van het slot instellen en drie pincodes genereren.

 1. Druk op het slot in het thuisscherm van de Bold app
 2. Druk op het  icoon.

In het menu wordt de gebruiksgeschiedenis van het slot weergegeven.

Een slot kan enkel worden verwijderd door de eigenaar. De eigenaar is de gebruiker die het slot als eerste in gebruik heeft genomen.

Let op! Voorkom dat u zich buitensluit. Blijf in uw huis bij het verwijderen van een slot.

 1. Druk op het slot in het thuisscherm van de Bold app.
 2. Druk op het  icoon.
 3. Selecteer ‘Verwijder slot’ en bevestig uw keuze.

Het slot is nu verwijderd. Alle gebruikers zijn gewist en u bent niet langer eigenaar van het slot.

Het slot kan opnieuw gekoppeld worden met een andere telefoon via de Bold app.

 1. Druk op het slot in het thuisscherm van de Bold app.

 2. Druk op het  icoon.

 3. Druk op het  icoon.

 4. Selecteer ‘Nieuwe gebruiker’ of ‘Uit de contactenlijst’.

 5. Controleer of voer de gegevens in en druk op volgende.

 6. Zet notificaties aan als u een bericht wilt ontvangen wanneer de gebruiker het slot gebruikt.

 7. Zet beheerder aan als u de gebruiker beheerdersrechten wilt geven.

Let op! U maakt de gebruiker bevoegd om nieuwe gebruikers uit te nodigen, wijzigingen aan te brengen in toegangsrechten en om de instellingen van het slot aan te passen.

 1. Selecteer een toegangsniveau:
  a. Permanent.
  b. Tijdelijk: voer een begin- en einddatum in.
  c. Periodiek:
  i.    Dagelijks: Voer een begin- en eindtijd in.
  ii.    Wekelijks: Selecteer specifieke dagen en voer een begin- en eindtijd in.

Druk op het  icoon.

De gebruiker is toegevoegd. De gebruiker krijgt automatisch een sms-bericht met het verzoek de Bold app te installeren. U kunt in het gebruikersmenu uw toegevoegde gebruikers zien en de instellingen per gebruiker wijzigen.

De deur openen / op slot doen vanaf buiten

 1. Activeer het slot.
 2. Draai aan de buitenknop om de deur te openen of op slot te doen.

Na 10 seconden zal het slot automatisch deactiveren. Je kunt deze tijd in de Bold app aanpassen.

De deur openen / op slot doen vanaf binnen

De Bold SX-versie kan vanaf binnen worden bediend zonder het slot eerst te activeren.

Draai aan de binnenknop om de deur te openen of op slot te doen.

Met de Bold app

 1. Ga naar het thuisscherm van de Bold app.

 2. Druk op het Afbeeldingsresultaat voor power icon icoon van het slot dat u wilt activeren of druk eerst op het slot en vervolgens op het Afbeeldingsresultaat voor power icon icoon.

De ring van het slot licht groen op en er klinkt een geluidssignaal ter indicatie dat het slot is geactiveerd.

Met de activatieknop

Druk op de activatieknop op de binnenknop.

De ring van het slot licht groen op en er klinkt een geluidssignaal ter indicatie dat het slot is geactiveerd.

Met de pincode

In de volgende instructies wordt een voorbeeld backup pincode gebruikt: 28355. De backup pincode wordt ingevoerd door de buitenknop een korte afstand te draaien.

 1. Draai de buitenknop twee keer tegen de klok in of met de klok mee.

 2. Draai de buitenknop acht keer in de tegengestelde richting.

 3. Herhaal deze stappen totdat u de pincode hebt ingevoerd. Wissel bij ieder volgend cijfer van draairichting.

Er klinken twee korte geluidssignalen ter indicatie dat het slot is geactiveerd.

 • Bij een foute invoer van de pincode klinkt er één lang geluidssignaal. Het slot blijft gedeactiveerd.

De batterij gaat minimaal 2 jaar of 20.000 activaties mee. De batterijstatus en het gebruik worden door Bold bijgehouden en de actuele situatie wordt in de app weergegeven.

Een slot eigenaar krijgt als de capaciteit van de batterij afgenomen is tot 50% automatisch een eerste melding. Deze meldingen worden hierna op basis van her verder leeg raken van de batterij herhaalt. Bij langdurig negeren van meldingen wordt het gebruik van het slot en de app aangepast om te voorkomen dat de batterij alsnog te snel leeg raakt.

Ja, de Bold Smart Cylinder is een volwaardige vervanger van je huidige traditionele cilinder en kan gebruikt worden met ieder slot-systeem. Er zijn geen extra handelingen nodig voor de configuratie met een drie of ander meerpunt sluit systeem.

De Bold Smart Cylinder werkt op een standaard batterij (CR123A), deze zijn breed verkrijgbaar, o.a. in een electronicawinkel.

Om ervoor te zorgen dat alle digitale sleutels op jouw verloren of gestolen telefoon worden verwijderd, dien je op een andere telefoon (of tablet) in de Bold-app in te loggen met je oude mobiele nummer of e-mailadres en wachtwoord. Voor iedere gebruiker worden de digitale sleutels maar op een enkel apparaat ondersteund, je wordt automatisch uitgelogd op het oude apparaat.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een gebruikersomgeving op internet zodat dit ook buiten het gebruik van de Bold-app mogelijk is.

Tot slot kun je uiteraard nog steeds de deur openen door gebruik te maken van de backup pincode.

Als je je huis verlaat druk je kort op de binnenknop. De knop knippert één keer groen en het Bold-slot activeert voor een periode van 10 seconden. Je verlaat het huis en draait binnen deze activatie-periode de deur op slot.

Zodra het slot deactiveert hoor je een signaal en je deur is op slot. Als je te laat bent met afsluiten, druk je opnieuw op de binnenknop. Als je liever altijd meer of minder tijd wilt hebben om het slot te bedienen, kun je dit per slot in de Bold-app instellen.

Een klemmende deur of zwaar lopend deurslot is een bekend en groot probleem voor gemotoriseerde, slimme sloten. Maar niet voor Bold, waarbij je nog steeds met de hand je deurslot open doet.

Hierdoor kan net zoveel, of meer kracht gezet worden als bij een traditionele cilinder. Geen extra zorgen dus over klemmende deuren maar ook hierdoor een hogere inbraakwerendheid en gegarandeerde langere levensduur van de batterij.

Ja, de Bold Smart Cylinder is sterker dan een traditioneel cilinderslot en is vrijwel onmogelijk kapot te maken. Het Bold-slot heeft geen sleutelopening en is daardoor maximaal beveiligd tegen kerntrekken.

De Bold Smart Cylinder is voorzien van boorbarrières van gehard staal, wat uitboren vrijwel onmogelijk maakt.

De Bold Smart Cylinder heeft een vaste as, waardoor de cilinder niet doormidden gebroken kan worden bij een inbraakpoging.

Ook de digitale veiligheid is maximaal gemaakt. De Bold maakt gebruik van volledig (end-to-end) versleutelde communicatie voor het hoogst haalbare veiligheidsniveau.

Tot slot zijn er praktische verschillen die het gebruik van de Bold Smart Cylinder veiliger maken. Sleutels kunnen op ieder moment worden ingetrokken, kunnen niet worden gekopieerd en bij elk gebruik van het slot wordt de gebruiker geïdentificeerd.

De batterij is eenvoudig te vervangen. Bekijk op deze pagina de stappen die je moet doen.

De Bold cylinder kan met ieder type beslag worden gecombineerd. Er zijn geen beperkingen. Zelfs het gebruik in combinatie met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is mogelijk met de Bold cylinder.

Ja, de Bold cylinder is standaard te gebruiken in combinatie met veiligheidbeslag met kerntrekbeveiliging. Er gelden geen beperkingen en aanpassingen zijn niet nodig.

Na de laatste update van de app is het mogelijk dat Android gebruikers een error te zien krijgen na het activeren. Deze error is op de volgende manier op te lossen:

1. Instellingen telefoon openen
2. Apps aanklikken
3. Zoeken naar de Bold app
4. Klik op opslag en daar cache legen en gegevens wissen

Dit lost het probleem op.

Previous

Next

Stel je vraag aan ons

Wij proberen tickets binnen 3 werkdagen te behandelen.

BOLD

Niasstraat 1

3531 WR Utrecht

0850607337

KVK: 65757319

BTW: NL 856247169B01

Conformiteitsverklaring